Waterwet & ontgronding
Geen werk aan uw vergunningsaanvraag!
Waterwet
In 2009 is de Waterwet in werking getreden. De Waterwet regelt het beheer van oppervlaktewater en grondwater, en verbetert de samenhang tussen waterbeleid en ruimtelijke ordening.
Een belangrijk uitgangspunt van de Waterwet is dat zoveel mogelijk activiteiten onder algemene regels vallen. Zo is vooraf voor iedereen duidelijk wat wel en niet kan. Niet alles is echter in algemene regels vast te leggen. Voor deze activiteiten, in, op, onder of over watersystemen, kent de Waterwet één integrale vergunning: de watervergunning. In deze vergunning zijn zes vergunningen uit eerdere wetten samengevoegd. Bij vergunningsplichtige activiteiten kunt u denken aan het lozen van verontreinigende stoffen op oppervlaktewater, het onttrekken van grondwater of het bouwen op een dijk.
Heeft u een watervergunning nodig? Bakker Milieuadvies kan de aanvraag voor u uitvoeren. Neem hiervoor contact met ons op.
Ontgrondingenwet
Graven in de Nederlandse bodem mag niet zomaar. Voor elke kuil, sloot of plas die men wil graven, is in principe een vergunning nodig. De Ontgrondingenwet regelt het winnen van zand, grind, klei en andere materialen uit de Nederlandse bodem. In de praktijk zijn er echter allerlei vrijstellingen van deze wet. Bijvoorbeeld voor het aanleggen van wegen en woonwijken en het uitoefenen van landbouw.
Heeft u een vergunning op basis van de Ontgrondingenwet nodig? Bakker Milieuadvies kan de aanvraag voor u uitvoeren en u adviseren over de juiste aanpak. Neem hiervoor contact met ons op.